Kamber biberi turşusu adı üzerinde kamber adı verilen biberden yapılıyor. Kışa hazırlığın başladığı şu günlerde kamber biberi turşusu ile sofralarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Kamber turşusu tarifi hakkında bilgi sahibi değilseniz kamber bberi turşusu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız size verdiğimiz önerilere göz atabilirsiniz. İşte sizler için araştırmış olduğumuz kamber biberi turşusu tarifi…
Kamber biberi turşusu adı üzerinde kamber biberinden yapılmaktadır. Kamber biberi bileciğin göllpazarı ilçesinde yetişen bir biberdir. Kamber biberi, görünüş olarak dolmalık bibere benzer ancak tadı farklılık göstermektedir.
Kamber biberi turşusu son zamanlarda internet ortamında çok aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Lezzetinin yanında kamber biberinden yapılan turşunun sağlığınıza da faydası bulunmaktadır. Kamber biberi turşusu nasıl yapılır sorusunu sormaya başladıysanız ve kamber biberi turşusu tarifimizi sabırsızlıkla bekliyorsanız sizler için açıklayalım…
İşte kamber biberi turşusu tarifi
Kamber biberi turşusu yapımı oldukça basit ve pratik bir tariftir. Lezzetinin yanında kamber biberi turşusu oldukça zehmetsizdir. Sizde sofralarımız kambersiz olmaz diyenlerdesiniz sizler için araştırmış olduğumuz kamber biberi turşusu tarifine göz atabilirsiniz.
Tarifimizi vermeye ilk olarak kamber biberi turşusu malzemelerini vererek başlayalım. İşte kamber biberi turşusu malzemeleri…
Kamber biberi turşusu malzemeleri
Kamber biberi ya da en yaygın adıyla domates biberi
1’ er çay kaşığı üzüm sirkesi, toz şeker, tuz, sıvı yağ
Bu tarifte belirttiğimiz malzemelerin ölçüleri bir biber başınadır.
Kamber biberi turşusu nasıl hazırlanır?
Öncelikle biberlerimizin içlerini temizleyip güzelce yıkayın ve iyice kurulayın. Biberlerin sap kısımlarını içine doğru bastırıp kırın bastırdığınız biberlerin sap kısımları kendiliğinden ve biberinizin diğer taraflarına zarar vermeden çıkacaktır.
Fırın tepsisine dizerek 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, toz şeker, tuz ve sıvıyağı ekleyin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar közleyin.
Kamber turşusu diğer turşulardan biraz farklı olarak sirkesini ve tuzunu kendi içinde hapseder. Tekrar sirke veya tuz eklemenize gerek kalmaz.
Kavanoza malzemelerin akmayacağı bir şekilde düz yerleştirerek hafif bastırın ve kavanozu ağzına kadar doldurun.
10 gün sonra turşunuz yenmeye hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun.
Kamber biberi lezzet olarak diğer biberlerden ayır edilebilir. Görünüş olarak dolma biberine benzede kamber biberinin tadı oldukça farklıdır. Kamber biberinden genellikle turşu yapılır. Ancak siz dolmasını da hazırlayabilirsiniz. Kamber biberi ile farklı lezzetler elde etmek istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz tarifleri inceleyebilirsiniz.
Kamber biberi de diğer biberler gibi sağlık açısından bir çok fayda sağlar. Kamber biberinin faydaları ise şu şekildedir;
Vitamin kaynağı
Sağlık açısından bilinen yüzlerce faydası olan biber, yüksek değerde vitaminler ve mineraller içermektedir.70 kcal içeren biber, Diyet lifleri, protein açısından zengin sayılır. Harika bir A vitamini içeren biber, bununla birlikte bol miktarda C vitamini içermektedir.
Hastalıklardan korur
Akşam yemeklerinde salata yerine tüketilmesi önerilen kamber turşusunun bazı kaynaklarda, kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ve kansere yakalanma riskini azalttığını belirtmektedirler.
Saçların dökülmesini önler
Kamber biberi saç sağlığı açısındanda oldukça faydalıdır. Saçların dökülmesini önler.