Sessiz, sakin, huzurlu ve yaşadığınız yerden çok da uzaklaşmadan bir tatil mi yapmak istiyorsunuz? Ya da bir gün yaşamayı planladığınız Fethiye’deki arazinizde inşaata izin verilmiyor mu? Eğer siz de kendinize küçük bir bungalov ev yapmak istiyorsanız, işte size Türkiye’deki en ilham verici örnekler..
Bungalov evler, Türkiye’de pansiyon tarzı küçük tatil konutları olarak kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlandı. Bunun en önemli sebebi de mimari yapıların inşasına izin verilmeyen bölgelerde de küçük ahşap bungalovların taşınabilir ve ekolojik yapıları nedeniyle kullanılabilmesiydi pek tabii ki. Doğal malzemelerle oluşturulan bu yapılar hem ekonomik olarak her bütçeye uygun seçenekler sunuyor hem de ekolojik yapılarıyla doğanın içine mükemmel bir uyum sağlayabiliyorlar.
Orman ağaçlarının arasında, mükemmel bir doğa, rahatsız etmeyen, sevimli, huzur dolu, kusursuz bir ahşap ev… Beyaz ahşabın dingin, konforlu ve huzur dolu yapısının temiz hava ve herkesin yaşamak isteyeceği bir çevre ile buluşturan bu bungalov örneği Burdur, Kızılçam ve sığla ormanlarıyla kaplı Karacaören Gölü kenarındaki Saklı Göl Evleri’nden.
Bungalovlar en çok da Türkiye’nin herhangi bir yerinde küçük de olsa bir arazisi olan ama bu araziye betonarme ev yapılamayan koşulları olanlar için ideal. Ahşap bungalovlar betonarme ya da taş evlerden daha farklı ekolojik yapıya sahip oldukları için imar izni olmayan yerlerde de yapılmasına çoğunlukla izin alınabiliyor. Bu örnek ise Akdeniz’in en gözde tatil şehirlerinden olan Antalya’da bulunan Özge Hotel , Bungalov’dan.
Bungalov evlerin dış görünüşleri şirin ve huzurlu olsa da iç yaşam alanları da aynı huzuru ve dinginliği verebilir mi? Bu bungalov ev yaptırmak isteyenler için merak konusudur tabii ki. Bungalov evlerin içleri farklı tarzlarda dizayn edilebilir, ancak konsepte tam anlamıyla uyum sağlayan ve tamamı ahşaptan oluşan bir tasarımla mükemmel bir huzur ortamı sağlayabilirsiniz.
Ahşap bungalovların avantajları aslında saymakla bitmiyor. İçerisinde oksijen sirkülasyonu olması nedeniyle ahşap ev romatizma, astım gibi birçok hastalığı önlemesiyle tercih sebebi olmaktadır. Yaşayan prefabrik evler olarak da bilinen bungalov yapılar betonarme evlere göre daha düşük maliyetli ve daha uzun ömürlü olmalarının yanı sıra aynı zamanda yapımı hızlı yapılardır.
Kafanızı dinleyeceğiniz minik bir kulübeniz olsun istiyorsanız bu örnek tam size göre! Bu minik, inşası kolay ve konforlu bir tasarıma sahip olan bungalov ev ise Antalya’daki Çıralı sahilinde yer alan Çıralı Beach Bungalovs’tan…
Dediğimiz gibi bungalov ev denilince akla ilk olarak ahşap gelse de aslında her bungalov ahşap olmak zorunda değildir. Son yıllarda ekolojik yapıları, ekonomik maliyetleri ve inşa ve tasarım kolaylıkları ile öne çıkan saman evler de herkesin yapabileceği bungalovlara şık bir örnek teşkil ediyorlar.
Saman evin içi ise rustik yapısı, ahşap mobilya ve zemin döşemeleriyle ve yüksek tavanlı yapısıyla ilk görüşte kendine aşık ediyor.
Her ne kadar bungalov denilince aklımıza ilk olarak küçük yapılar gelse de yıllar içinde gelişen ve yaygınlaşan bu konsept de geniş ve gösterişli villalar yaratabiliyor, üstelik çok daha ekonomik bir maliyetle.
Lüks bungalov yapıların en güzel ve öne çıkan örneklerinden biri de mimari açıdan göz kamaştıran bu ev. Ancak bu evin yalnızca dış cephesi değil, iç yaşam alanları da sizi büyüleyecek. Açık renk ahşabın huzurlu yapısının lüks ve ferah bir dizayn ile birleştiği iç tasarım herkesin yaşamak istediği bir ev meydana getiriyor.
Kaynak: Homify